Redacție 0726 390 815 Tipografie 0799 210 566 Librărie 021 305 37 03

STUDII LITERARE SLAVE

  • Autor: Corneliu BARBORICĂ
  • An aparitie: 2009
  • Numar de pagini: 280
  • Format: B5
  • ISBN: 978-973-737-735-7

19,50 lei

Vecinătatea geografică, contactele politice, de prietenie sau adversitate, legăturile culturale sau religioase determinate de apartenența la anumite zone ale civilizației europene au făcut să se mențină în permanență vie, la toate popoarele slave, conștiința înrudirii lor etnice. Cronicile, legendele, scrierile cu caracter religios sau istoriografic din epoca veche vorbesc despre originea comună și despre așezările slavilor în Europa. O dovadă  a continuității acestei conștiințe este și păstrarea în textele amintite a cuvântului slav ca termen generic, chiar și după  ce popoarele slave s-au diferențiat, dându-și alte nume, acelea pe care le cunoaștem astăzi: ruși, ucraineni, bieloruși, polonezi, cehi, slovaci, sârbi, bulgari etc. La popoarele slave, situate în spațiul estic și sud-estic al Europei, această conștiință  s-a menținut mai ales datorită  limbii slavone  și culturii în această limbă.

 20,152 total views,  6 views today

Stoc epuizat

Categorii: , Etichete: ,

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați care au cumpărat acest produs pot lăsa o recenzie.

Începând cu 1 iulie 2021, cele două edituri ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) s-au reorganizat într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press.

Toate propunerile de proiecte editoriale, precum și corespondența referitoare la fluxul editorial, se vor transmite la adresa editura@g.unibuc.ro.

*****

Pentru a facilita procesul de reorganizare a celor două edituri ale ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press, decidem:

· începând din 15 iulie 2021, Editura Universității din București – Bucharest University Press nu mai primește lucrări al căror termen de apariție este înainte de 1 octombrie 2021.

· în perioada 1 august-15 septembrie nu se mai primesc volume în lucru.