Redacție 0760 013 746, 0726 390 815 Tipografie 0799 210 566 Librărie 0760 013 746
Relații cu publicul redacție: luni-vineri 9.00-13.00

MARCATORII PRAGMATICI DE SUSPENDARE A ENUNŢĂRII ÎN LIMBA ROMÂNĂ ACTUALĂ VORBITĂ

  • Autor: MONICA GOMOESCU (ARDELEANU)
  • An aparitie: 2018
  • Numar de pagini: 250
  • Format: B5
  • ISBN: 978-606-16-0957-4
  • Limba textului: română

23,00 lei

Prezenta lucrare, consacrată marcatorilor de suspendare a enunţării, se înscrie într-o direcţie de cercetare foarte puternică în momentul actual, întrând într-un dialog util cu studii recente din bibliografia internaţională asupra unor categorii de marcatori discursivi bine delimitate funcţional.

De o foarte mare utilitate sunt datele statistice prezentate. Datorită înregistrării atente a zeci de variante de construcţie, prezenta lucrare furnizează informaţii certe pentru orice sinteză viitoare asupra românei vorbite.

Suntem aşadar, în faţa unei lucrări cu un grad înalt de originalitate, care dovedeşte calităţile de cercetător ale autoarei, lecturi bogate, foarte bine asimilate, spirit teoretic, capacitate de interpretare nuanţată, rigoare în utilizarea corpusului, subtilitate în interpretarea datelor, cursivitate şi eleganţă în redactare. Recomand călduros prezenta lucrare tuturor celor interesaţi de domeniul comunicării.

Prof. univ. dr. Rodica Zafiu

În prezenta lucrare, autoarea demonstrează că este un cercetător preocupat de abordările moderne, interesat să se documenteze şi să folosească informaţiile pentru a aduce contribuţii noi în domeniul propus. Sinteza bibliografică şi analiza complexă de corpus au presupus numeroase cunoştinţe de pragmatică, analiza discursului, analiza conversaţiei şi sintaxă, pe care autoarea a dovedit că le are, ştie să le calibreze şi să le folosească adecvat.

Consider utilă lectura prezentei lucrări, pe care o consider importantă prin trei aspecte: (i) pune în circulaţie, într-o formă clară, idei noi pentru spaţiul cercetării româneşti; (ii) pornind de la teoriile existente în domeniu, autoarea propune interpretări pe corpus, care invită la reflecţie; (iii) anexele conţin un corpus de limbă vorbită necesar cercetătorilor de pragmatică, în general.

Prof. univ. dr. Andra Vasilescu

Loading

Stoc epuizat

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.