Redacție 0726 390 815 Tipografie 0799 210 566 Librărie 021 305 37 03

Premiere

În urma unui eveniment online organizat de către Muzeul Literaturii Române, scriitorul și jurnalistul ALEXANDRU CALMÂCU, directorul Editurii Universității din București, a primit premiul pentru cel mai bun roman, ”ÎNSEMNĂRI DINSPRE SOMN”, apărut în 2019 la Editura Tracus Arte din București. Distincția a fost acordată de către Asociația Publicațiilor Literare și a Editurilor din România, președinte Ioan Cristeascu, la secțiunea PROZĂ.
”ÎNSEMNĂRI DINSPRE SOMN”, cel mai recent roman semnat de Alexandru Calmâcu și apărut la Editura Tracus Arte, coagulează în paginile sale, sub forma unei parabole sugestive, secvențe dintr-o realitate definitorie, atât la nivel uman, cât și, mai ales, în complementaritate cu cel social. Ca de obicei, autorul observă referențial, așa cum a făcut-o și în scrierile anterioare, fapte și întâmplări firești și nefirești, consemnează un adevăr prin implicarea de atitudini umane logice și ilogice, observă detalii pe care un ochi neexperimentat le trece, intenționat sau nu, cu vederea”, este un fragment din motivația de propunere a premiului, formulată de către juriul din care au făcut parte prof. univ. Silviu Angelescu, președinte, și scriitorii Ioan Groșan, Dan Mircea Cipariu, membri.

 1,374 total views,  4 views today

Tagged

Alte articole

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Începând cu 1 iulie 2021, cele două edituri ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) s-au reorganizat într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press.

Toate propunerile de proiecte editoriale, precum și corespondența referitoare la fluxul editorial, se vor transmite la adresa editura@g.unibuc.ro.

*****

Pentru a facilita procesul de reorganizare a celor două edituri ale ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press, decidem:

· începând din 15 iulie 2021, Editura Universității din București – Bucharest University Press nu mai primește lucrări al căror termen de apariție este înainte de 1 octombrie 2021.

· în perioada 1 august-15 septembrie nu se mai primesc volume în lucru.