Redacție 0760 013 746, 0726 390 815 Tipografie 0799 210 566 Librărie 0760 013 746
Relații cu publicul redacție: luni-vineri 9.00-13.00

STUDIA DOCTORALIA 3/2020 COMUNICARILE CONFERINȚEI NAȚIONALE A DOCTORANZILOR ÎN TEOLOGIE ORTODOXĂ

  • Autor: Coordonatori: Adrian Lemeni, diac. Gheorghe-Cristian Popa
  • An aparitie: 2023
  • Numar de pagini: 282
  • Format: 17/24
  • ISSN; ISSN-L: 2602-0742
  • Limba textului: română

Volumul de față reunește studiile susținute în cadrul Conferinței Naționale a Doctoranzilor în Teologie Ortodoxă care a fost organizată de Școala Doctorală „Dumitru Stăniloae” a Facultății de Teologie Ortodoxă din București, la Centrul social-pastoral „Sfânta Cruce” al Mănăstirii Caraiman, județul Prahova, în cadrul a două sesiuni în perioadele 3-6 septembrie 2020 și 23-27 septembrie 2020.
La sesiunile de comunicări au participat doctoranzi de la facultățile de teologie ortodoxă din București, Iași, Sibiu, Cluj-Napoca, Craiova, Arad și Alba Iulia și profesori universitari, între care decani și directori de școli doctorale, în prezența și cu îndrumarea Preasfințitului Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal.
„Conferința Națională a Doctoranzilor în Teologie Ortodoxă a constituit și de această dată o oportunitate deosebită pentru consolidarea conștiinței eclesiale și mărturisitoare, asumate și cultivate în cercetarea teologică. Totodată, această întâlnire a favorizat coagularea unui nucleu al tinerilor teologi la nivel național, articulându-se posibilitățile de realizare a cooperării între doctoranzii de la diferite școli doctorale în domenii și teme specifice ale cercetării teologice”, a afirmat Conf. Univ. Dr. Adrian Nicolae Lemeni, directorul Școlii Doctorale „Dumitru Stăniloae” a Facultății de Teologie Ortodoxă din București.
În cadrul evenimentului, a fost accetuată ideea că este nevoie de cultivarea unei elite a tinerilor teologi din rândul celor mai buni doctoranzi și de promovarea acestora în misiunea Bisericii astfel încât răspunsurile pe care omul contemporan le așteaptă de la comunitatea ecleasială privind provocările sociale actuale să fie ancorate într-o documentare științifică temeinică și într-o experiență a vieții duhovnicești, dar și să fie formulate într-un mod inteligent și creativ, adaptat generațiilor tinere.
Conferința Națională a Doctoranzilor în Teologie Ortodoxă este organizată anual, începând din anul 2018, de Școala Doctorală „Dumitru Stăniloae” a Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București, cu sprijinul Asociației Studenților Teologi Ortodocși și al Universității din București.

 660 total views,  1 views today

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.