Redacție 0788 249 544, 0726 390 815 Tipografie 0799 210 566 Comenzi online 021 410 25 75
Relații cu publicul redacție: luni-vineri 9.00-13.00

VOCAȚIA PEDAGOGICĂ A LAICILOR ÎN BISERICĂ

  • Autor: VASILE CREȚU
  • An aparitie: 2022
  • Numar de pagini: 300
  • Format: A5
  • ISBN: 978-606-16-1282-6
  • Limba textului: română

30,00 lei

„Prin această carte ne-am propus să prezentăm, selectiv și analitic, diferite moduri de a vorbi despre credință, viață religioasă și Dumnezeu, unele inedite sau prea puțin știute, care s-au bucurat de un impact semnificativ în peisajul religios autohton din ultima sută de ani, evidențiind trăsăturile distincte ale unor personalități care și-au pus amprenta luminoasă asupra apostolatului mirenilor în Biserica Ortodoxă Română.
Fără pretenția de a fi epuizat toată complexitatea vocației lor speciale de pedagogi către Hristos, acest demers este un act de gratitudine și de respect față de înaintașii (Natalia-Manoilescu-Dinu, Olga Greceanu, Simion Mehedinți-Soveja, Teodor M. Popescu) și contemporanii (Dorel Zaica, Sorin Dumitrescu, Costion Nicolescu) noștri care, în vremuri de cenzură a libertăților religioase elementare sau de vitalitate religiosă, în vremuri de precaritate economică sau de prosperitate financiară, în vremuri de prigoană a Bisericii sau de efervescență misionară, în vremuri de penurie informațională sau de abundență a mijloacelor moderne de comunicare digitală, au expus învățătura de credință pe înțelesul oamenilor obișnuiți, într-o manieră clară și seducătoare, ajutându-i pe aceștia să-și înţeleagă propria identitate religioasă și, nu în ultimul rând, să-şi cunoască sensul propriei vieți. Căci religia poate fi, într-adevăr, cel mai plictisitor sau cel mai minunat lucru de pe lume. Depinde cine și cum o transmite și o trăiește.
În contextul foarte dinamic al ultimilor ani, în care Biserica a fost atrasă în numeroase polemici publice legate de provocări etice, medicale, politice și educaționale prin care trece societatea românească, numeroși laici competenți și credincioși au formulat răspunsuri argumentate și pertinente, care au fost, uneori, mult mai bine receptate în mass-media decât opiniile unor clerici sau ierarhi. Iată cum apologetica mirenilor este, în multe situații, mai accesibilă, mai credibilă și mai convingătoare pentru lumea de astăzi decât retorica bisericească clasică, tributară unui limbaj și unor clișee specifice mentalității de cetate asediată.”

Autorul

 2,716 total views,  4 views today

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.