Redacție 0760 013 746, 0726 390 815 Tipografie 0799 210 566 Librărie 0760 013 746
Relații cu publicul redacție: luni-vineri 9.00-13.00

PRO AND ANTICANCER SPICES

  • Autor: Dumitru MIȘCALENCU, Florica MAILAT, Georgeta CARAENE, Antoaneta ȘTEFĂNESCU, Liliana IONESCU, Ana-Maria ENE, Teodora LAZĂR
  • An aparitie: 2008
  • Numar de pagini: 74
  • Format: B5
  • ISBN: 978-973-737-467-7

10,35 lei

În general, condimentele și uleiurile esențiale din plantele aromatice sunt bogate în fitochimicale benefice sănătății, fiind astfel posibile surse de compuși chimiopreventivi și terapeutici în multe afecțiuni.
În ultimii ani s-a acordat un interes deosebit identificării de noi agenți chimioprotectori în cancer. Există astăzi cel puțin 120 substanțe chimice obținute din plante, considerate importante medicamente, folosite în mod curent, unele având efecte anticancerigene.
Condimentele naturale au, printre altele, proprietăți antioxidante și antimutagene, cu capacitatea de a inhiba carcinogeneza indusă chimic.
Paradoxal însă, unele condimente au atât efecte procarcinogene, cât și anticancerigene, evident, în funcție de forma în care sunt preparate (infuzie, decoct, macerat, uleiuri, tinctură, inhalație, compresă etc.), doza, timpul și modul de administrare.
Compușii activi extrași prin diverse procedee sunt obținuți din frunzele, rizomii, mugurii, florile, fructele sau semințele plantelor medicinale și aromatice.

Loading

Out of stock

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.