Redacție 0760 013 746, 0726 390 815 Tipografie 0799 210 566 Librărie 0760 013 746
Relații cu publicul redacție: luni-vineri 9.00-13.00

FIZICA FENOMENELOR ATMOSFERICE PERICULOASE PENTRU AVIAȚIE

  • Autor: Sabina ȘTEFAN (coord.)
  • An aparitie: 2024
  • Numar de pagini: 270
  • Format: A4
  • ISBN: 978-606-16-1473-8
  • Limba textului: română

150,00 lei

În domeniul aeronauticii, lucrarea subliniază cunoștințe teoretice avansate de fizică și meteorologie, combinate cu aplicabilitatea practică, adaptate la operațiunile de zbor, oferind în același timp o privire documentată asupra meteorologiei aeronautice. Prezenta lucrare explorează domeniul vast al meteorologiei secolului XXI, ca știință și tehnologie, punând accentul pe înțelegerea fenomenelor meteorologice periculoase pentru aviație sau asupra fenomenelor de vreme severă, oferind o panoramă comprehensivă asupra relației complexe dintre atmosferă și aviație.
Rezultatele studiilor autorilor subliniază faptul că meteorologia aeronautică este un domeniu complex și dinamic, care necesită o cunoaștere aprofundată a fenomenelor atmosferice, a tehnicilor și a instrumentelor utilizate de către meteorologi, precum și a modului în care manifestarea elementelor și fenomenelor meteorologice afectează siguranța, performanța și securitatea zborului. În plus, cunoașterea distribuției și frecvenței anumitor fenomene atmosferice în spațiul aerian românesc, așa cum decurge din rezultatele obținute din studiile de caz din partea a II-a a monografiei, permite anticipări poziționale ale fenomenelor atmosferice severe. Aceasta, la rândul său, facilitează serviciilor de operațiuni aeroportuare o planificare și gestionare judicioase a resurselor aeroportuare, în fața condițiilor meteorologice nefavorabile.
Grație importanței deosebite pe care o are ca sursă prețioasă de informații și aplicabilitate, această lucrare este recomandată nu numai studenților din instituțiile de învățământ de profil, practicienilor și cercetătorilor care activează în domeniul meteorologiei, ci și celor care lucrează în industria aviației, în general.

 523 total views,  1 views today

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.