Redacție 0788 249 544, 0726 390 815 Tipografie 0799 210 566 Comenzi online 021 410 25 75
Relații cu publicul redacție: luni-vineri 9.00-13.00

RELATIONAL SOCIAL UNDERWORLDS IN THE ROMANIAN PUBLIC SPACE

  • Autor: Cosmin-Dumitru ȚINEGHE
  • An aparitie: 2013
  • Numar de pagini: 256
  • Format: A5
  • ISBN: 978-606-16-0276-6

În lumina conceptelor teoretice, consacrate în sociologie, de lumi sociale, spațiu social, teorii ale capitalurilor și mobilitate socială, lucrarea analizează preocupări pe care societatea, prin diversele sale forme de exprimare (acte normative sau materiale media) le acordă anumitor tipuri de relații sociale care ar putea fi reprezentate sub forma unor sublumi sociale relaționale. Între intențiile volumului se înscrie propunerea metodologică pentru identificarea de lumi sociale relaționale în diverse domenii sociale, în condițiile focalizării pe respectivele declarații publice ca sursă primară de date.
Cartea este o formă sintetizată a tezei de doctorat cu același nume, susținută în anul 2012 la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială a Universității din București.
,,Cercetarea este deosebit de relevantă pentru acele lumi sociale ale României de azi care funcționează în bună măsură parazitar în relația cu sistemul public” (prof. univ. dr. Dumitru Sandu, Universitatea din București)
,,[…] lucrarea satisface atât exigențele universitar-academice, cât și firescul apetit al unui cititor interesat de problematica sociologică la zi […]” (conf. univ. dr. Mihai Milca, SNSPA)
,,După știința mea, este prima cercetare de acest tip în științele sociale de la noi.” (conf. univ. dr. Petronel Dobrică, Universitatea din București)
,,[…] lucrarea are o certă valoare aplicativă în zona politicilor de restrângere a efectelor negative cu care se asociază anumite lumi sociale […]” (prof. univ. dr. Mihai Pascaru, Universitatea ,,1 Decembrie”, Alba-Iulia)

 14,638 total views,  4 views today

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.