Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.
REMOTE SENSING. VOL.2. FUNDAMENTAL NOTIONS AND PRINCIPLES
- Autor: Bogdan Andrei MIHAI
- An aparitie: 2009
- Numar de pagini: 190
- Format: B5
- ISBN: 978-973-737-364-5; 978-973-737-698-5
Bogdan Andrei Mihai s-a născut în 1971, la Ploiești, jud. Prahova. În anul 1989 a absolvit cursurile Liceului Teoretic “I.L. Caragiale” din orașul natal, fiind admis în același an la Facultatea de Geografie, Universitatea din București. Este licențiat, din 1995, în geografie, cu specializarea geomorfologie-pedologie și magister, din anul 1996, în specializarea “Gestiunea durabilă a peisajelor geografice prin organizare și amenajare regională”. Din 1995 a parcurs toate treptele gradelor universitare, ocupând, din anul 2006, poziția de conferențiar la Facultatea de Geografie a Universității din București, Catedra de Geomorfologie-Pedologie.
Este doctor în geografie din anul 2003, în specializarea geomorfologie, cu teza de doctorat intitulată Munții din bazinul Timișului (Carpații Curburii). Studiu geomorfologic cu privire specială asupra morfodinamicii actuale și amenajării spațiului montan (coordonator științific prof. dr. M. Ielenicz), apreciată cu titlul „Magna cum Laude”.
Autor și coautor a cinci cărți de specialitate și a peste 50 de articole, publicate în reviste cu referenți din țară și străinătate (SUA, Franța, Polonia, Japonia, Elveția, Germania etc.), precum și în volumele unor conferințe internaționale (Franța, Austria), desfășoară activitate didactică și de cercetare. Din anul 2004 a coordonat trei granturi de cercetare, dintre care unul în parteneriat în cadrul programului Cercetare de Excelență. Din anul 2003 predă cursuri de teledetecție și aerofotointerpretare geografică, reorganizând pe baze cu totul noi, computerizate, laboratorul de specialitate al facultății de geografie. A beneficiat de burse de studii și cercetare în Franța, Suedia, Ungaria și Marea Britanie, precum și de stagii de documentare în Austria, Polonia, Elveția, Olanda, Italia, Slovenia etc. Este profesor invitat, conferențiar, în cadrul programelor Erasmus-Socrates, la universitățile din Olomouc (Republica Cehă), Cracovia (Polonia) și Klagenfurt (Austria), conferențiar (2004) și expert evaluator la Universitatea din Lausanne (Elveția), Facultatea de Geoștiințe și Mediu (2007). În 2004 a condus delegația României la Olimpiada Internațională de Geografie de la Gdynia, Polonia, unde s-au obținut trei medalii, dintre care două de aur. A primit premiul pentru publicație în jurnal ISI, în cadrul competiției PN II Idei și este citat în articole din baze de date internaționale. A fost recompensat cu premiul și diploma de merit a Ministerului Educației și Cercetării. După anul 2006 este referent la revistele internaționale Remote Sensing of Environment, International Journal of Remote Sensing și Central European Journal of Geosciences.
Reviews
There are no reviews yet.