Redacție 0788 249 544 Tipografie 0799 210 566 Librărie 021 305 37 03 Comenzi online 021 410 25 75
Relații cu publicul: luni-vineri 9,00-13,00

TEORIA REȚELELOR NEURONALE ARTIFICIALE. VOL. 1

 • Autor: Dumitru POPESCU, Maria Luiza FLONTA
 • An aparitie: 2009
 • Numar de pagini: 266
 • Format: A4
 • ISBN: 978-973-737-682-4

34,88 lei

Rețelele neuronale artificiale ae folosesc pentru modelarea unor funcții ale creierului: recunoașterea unor forme, tipare, planificarea unor acțiuni pentru roboți, învățarea de informații noi, utilizarea feed-back-ului, pentru a îmbunătăți performanțele.
Majoritatea simulărilor realizate prin rețele neuronale sunt relativ limitate și nu ating enorma complexitate structurală și funcțională a unui creier viu. Totuși, pentru modelarea unor sarcini executate în mod curent de om, rețelele neuronale sunt mai performante decât programele de calculator care utilizează logica și matematica standard.
E important de subliniat că rețelele neuronale sunt artificiale. Ele modelează realitatea și prin astfel de aproximări ale realității biologice fac posibilă o înțelegere mai bună a modului în care se realizează procesarea informațiilor în creierul uman și animal.
Raportat la literatura de specialitate, autorii au folosit termenii cel mai des utilizați și cei mai potriviți pentru noțiunea respectivă, fiind totodată asigurat un grad mai mare de accesibilitate (se folosesc elemente de matematică elementară însușite de persoanele cu cel puțin o educație liceală). De asemenea, cartea cuprinde conceptele și metodele fundamentale ale domeniului, fapt reflectat în ordinea capitolelor, ce urmărește în mare măsură istoria domeniului rețelelor neuronale.
Primul volum se referă la rețelele neuronale care se instruiesc prin metode de supervizare, iar cel de al doilea are în vedere rețelele neuronale instruite fără supervizare și aplicații.

 13,250 total views,  2 views today

Recenzii

 1. Stefan Adrian

  Buna ziua !

  Aveti si celelalte volume (ma refer la cartea “TEORIA REȚELELOR NEURONALE ARTIFICIALE. VOL. 1) ?!

  • webmaster

   Buna ziua,

   Va rugam sa verificati stocul la libraria EUB din Bd. Regina Elisabeta nr. 4-12, Sector 3, București, (holul Facultății de Istorie), telefon 021 305 37 03.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.

Librăria este în continuare închisă pentru relocare