Redacție 0788 249 544 Tipografie 0799 210 566 Librărie 021 305 37 03 Comenzi online 021 410 25 75
Relații cu publicul: luni-vineri 9,00-13,00

HUCHEN, DANUBE SALMON – AQUACULTURE AND CONSERVATION

  • Autor: SERGIU EMIL GEORGESCU, ANDREEA DUDU, MARILENA MAEREANU
  • An aparitie: 2018
  • Numar de pagini: 106
  • Format: B5
  • ISBN: 978-606-16-0968-0

16,00 lei

Carnea de peşte a constituit întotdeauna un produs de bază în alimentaţia omului, iar resursele apelor continentale sau maritime au asigurat în permanenţă nevoile globale de hrană. Totuși, în ultimii ani, în condiţiile exploziei demografice, apare riscul distrugerii echilibrului ecosistemelor existente prin exploatarea iraţională a acestora.

Salmonicultura este a doua ramură ca importanţă a pisciculturii, ea cunoscând o dezvoltare spectaculoasă atât la noi în ţară, cât şi în majoritatea ţărilor care beneficiază de condiţii corespunzătoare pentru creşterea acestor pești. Procesul de eficientizare a fermelor salmonicole și a procedeelor de creștere este în plină desfășurare, iar direcţiile cele mai importante vizează aspecte precum modernizarea, îmbunătăţirea condiţiilor de mediu și a alimentaţiei pentru fondul piscicol, ameliorarea speciilor, controlul bolilor, dar și probleme legate de management, marketing, ecologie şi protecţia mediului.

Din cauza faptului că lostrița este aproape extinctă atât în România, cât și în celelalte țări europene în care se întindea habitatul istoric al acesteia, eforturile actuale se îndreaptă către dezvoltarea unor sisteme de acvacultură ca măsură alternativă pentru reducerea presiunii asupra populațiilor sălbatice rămase și, în același timp, pentru reintroducerea speciei în mediul natural. Astfel, obținerea în acvacultură a unor stocuri valoroase de lostriță, bine caracterizate din punct de vedere genetic și biologic, va permite atât dezvoltarea sectorului salmonicol, cât și desfășurarea unor programe eficiente de repopulare a habitatelor naturale pe care specia le ocupa în mod tradițional.

 11,878 total views,  2 views today

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.