Redacție 0788 249 544 Tipografie 0799 210 566 Librărie 021 305 37 03 Comenzi online 021 410 25 75

LASER TECHNIQUES AND SOME APPLICATIONS

  • Autor: Dan C. DUMITRA
  • An aparitie: 2006
  • Numar de pagini: 297
  • Format: B5
  • ISBN: 973-737-173-9

23,98 lei

„Cartea Tehnici laser și aplicații se înscrie în mod fericit în preocupările de îmbunătățire bibliografică a specializării Fizică Tehnologică (dezvoltată în special după 1990) ale catedrei Optică, Spectroscopie, Plasmă și Laseri de la Facultatea de Fizică a Universității din București. Concepută pe 14 capitole corespunzând la 14 cursuri desfășurate într-un semestru, cartea depășește dimensiunile unei discipline pur tehnice: ea conține substanțiale completări teoretice, prezentări metodologice de realizare și folosire a laserilor, tabele utile de constante fizice, nivelele energetice ale atomilor. Lucrarea este utilă nu numai studenților fizicieni, ci și tuturor celor care doresc să se inițieze și să se specializeze în fizica și tehnica laser, precum și în domeniile conexe.” (Prof. Dr. Iancu Iova, Facultatea de Fizică, Universitatea din București)

„Lucrarea Tehnici laser și aplicații, scrisă de domnul CS I Dr. Ing. Dan C. Dumitraș, este o sinteză de 300 de pagini referitoare la bazele fundamentale ale funcționării laserilor, precum și a aplicațiilor lor în diverse domenii de activitate.

Lucrarea are la bază cursul cu denumirea omonimă pe care autorul l-a susținut în fața studenților din anul IV ai Facultății de Fizică, Universitatea din București, în anul universitar 2005-2006. Pot afirma că lucrarea domnului Dan Dumitraș prezintă clar și riguros, în fraze scurte, toate problemele legate de înțelegerea funcționării laserilor și a aplicațiilor lor. Forma originală de prezentare a diverselor proprietăți și utilizări ale fasciculelor laser se bazează pe vasta experiență practică a autorului în acest domeniu, atât în calitate de cercetător științific gr. I și șef al secției Laseri din INFLPR, cât și ca urmare a cursurilor susținute la Facultatea de Fizică, Universitatea din București.

Lucrarea este deosebit de utilă pentru aprofundarea cunoștințelor în domeniul laserilor de către studenții din anii terminali de la Facultatea de Fizică și universitățile tehnice, dar și de către doctoranzii care aleg tematici în acest domeniu.” (Prof. Dr. Tiberiu Tudor, Facultatea de Fizică, Universitatea din București)

 14,201 total views,  4 views today

Out of stock

Categories: , Tag:

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Începând de luni, 20.03.2023, reluăm comenzile online

Librăria este în continuare închisă pentru relocare